donderdag 9 april 2015

100 dagen na thuiskomst.......Laatste blog!!!

30 december 2014

De koffers staan klaar. Het appartement is leeg. We hebben goed geslapen en we zijn klaar voor onze terugreis naar Nederland. We gooien nog wat laatste afval weg in de containers en voor een laatste bak koffie rijden we naar onze 'buurt Coffee Bean'. Deze keer two-coffee-to-go-and-to-never-come-back. Hier hebben we vaak samen koffie gedronken als Armand uit zijn werk kwam en ik zat hier regelmatig overdag alleen te genieten van het zonnetje, koffie en 'vrij zijn'.

Dan is het echt tijd om richting de luchthaven te rijden. Met zes koffers is de huurauto goed gevuld. De stemming zit er goed in. We kijken er naar uit om thuis in Nederland te zijn maar we weten ook dat we prachtig weer, mooie natuur en lieve vrienden achterlaten. Op de luchthaven is inmiddels de dependance van Stone Brewery klaar en, ach al is het 9 's morgens, we nemen een lekker afscheidsbiertje. Afscheid in stijl.
Eerste stop is Los Angeles en dan de grote blauwe vogel van de KLM in. Met onze frequent flyer miles kunnen we upgraden naar Business Class. Dus: heerlijk eten en drinken! En we hebben het vooruitzicht van een paar uur goed slapen want de Business Class is veranderd: de bedden gaan helemaal plat, je krijgt een fijn dekbedje en kussentje en de privacy is geweldig (geen pottenkijkers).

Champagne in de Business Class

31 december 2014

Goed uitgerust zien we Nederland vanuit de lucht: veel groen, heel plat en veel water.
Op Schiphol verloopt het allemaal soepeltjes en de marechaussee laat ons zonder problemen weer binnen. We wachten op de koffers en zijn slechts door een glazen wand gescheiden van ons ophaalcomité. En dan de deuren open en tadaaaaaaa......daar zijn we dan. Knuffels, tranen en gauw aan de koffie met zijn allen. Fijn om niet 'alleen' op Schiphol aan te komen.

Welkomstcomité op Schiphol

Op het gemeentehuis in Oosterhout laten we ons meteen weer inschrijven in Nederland en Oosterhout en gaan dan naar huis. Het is prachtig versierd met bloemen, slingers en vlaggetjes. De moeder van Armand heeft voor koffie en wat lekkers gezorgd, de verwarming is aan en we voelen: we zijn thuis.

's Middags doen we een dutje want het is oudjaarsdag en we weten dat het laat gaat worden. We vieren het thuis met de ouders van Armand, mijn moeder, Ome Theo, Joke, Ruud en de hondjes Sieta en Chedy.






Terwijl we sliepen kregen we er een huisgenoot bij. De 'bestelde' parkiet was inmiddels oud genoeg om het nest te verlaten en zo kwam 'onze' Lucky al op 31 december bij ons wonen. Na een paar uur zich rustig te hebben gehouden was meneer (of mevrouw) al erg aanwezig. Het is een druktemaker, aansteller en sloper en is het liefst uit de kooi en op plekken waar hij niet mag zitten. Soms willen we hem wel achter het behang plakken.....

En dan.......

Armand heeft nog anderhalve week vrij en ik een maand voordat we weer aan het werk gaan. Dus we gaan op het gemakje acclimatiseren maar niet voordat we de rest van de familie zien op de nieuwjaarsborrel bij ons Petra op 3 januari. Diezelfde avond is er ook de jaarlijkse presentatie van 't Ceedeeke maar we besluiten om dit maar even over te slaan. Om drie dagen na aankomst meteen 'tout Oosterhout' te zien lijkt ons wat teveel van het goede. Daar wachten we nog maar een weekje mee. ;-)

We zijn in de goede periode terug naar huis gekomen en pikken het Klein Revuetje Tussen De Scheufdeuren in De Kloek en alle voorfeesten van carnaval mee. Bij de Hofkapelavond zien we het grootste deel van carnavalvierend Oosterhout en voelen we ons in een warm bad stappen. Lekker hoor!!

Voor Armand is het fijn om weer naar PSV te gaan en met zijn vrienden te ouwehoeren op de tribune. De dames en heren van de LTF organiseren zowaar een heus welcome home feestje. En het was gezellig!!!
En het ziet er naar uit dat we dit jaar een mooi kampioenschapsfeestje kunnen meevieren!

Als Armand zich weer meldt bij ASML in Veldhoven, drink ik een bak koffie met mijn baas en collega's en klets wat bij. Armand voelt zich snel weer als een vis in het water in Veldhoven en heeft nieuwe uitdagingen in het vizier.

Twee weken na een gezellige borrel met mijn collega's breekt dan ook voor mij het moment van werken aan. Er staat een mooi welkomstboeketje op mijn bureau klaar en de sfeer zit er meteen goed in. Na een dag of wat acclimatiseren, handjes schudden en bijpraten voelt het weer fijn om aan de slag te zijn, regelmaat te hebben en de hersenen te laten kraken.





Klusserdeklus

In Amerika hebben we vaak op heerlijke bedden geslapen in de hotels. Al snel besloten we daar dat we in Nederland ook maar eens een boxspring moesten gaan kopen. De dakkapel moet ook nog afgewerkt worden en ik ben toe aan een ander (moderner) laminaat. De muren moeten ook geschilderd worden en we realiseren ons dat al die spullen uit Amerika ook een plekje moeten krijgen. Een flinke kastenwand is wat we nodig hebben. We gaan dus aan de slag en zoeken, bed, laminaat, kast en kleuren voor de muren uit. Schilder aan de slag, zelf laminaat verwijderen enz. enz.
Het is nog niet helemaal af maar het begint ook boven helemaal in orde te komen en het bed.............dat ligt heerlijk!!!

Ondertussen hebben we ook nog een kuub openhaardhout gehaald. Dat ligt nu lekker te drogen in onze garage zodat we volgend seizoen het haardje goed kunnen laten branden.






Nieuwe auto

De auto's in Amerika zijn erg goedkoop maar het lukte ons toch niet om daar een exemplaar te vinden die aan al onze eisen voldoet. De keuze in 'diesels' is toch nog erg beperkt daar. Dus bestelden we in Nederland onze nieuwe auto. Met veel tamtam onthulden we in de showroom ons nieuwe rijtuig. Armand zit veel op de weg en heeft veel profijt van alle 'toeters-en-bellen'. Kortom: heppie de peppie !!
En we hebben allebei de auto's voorzien van een mooi San Diego-sticker. 

Gezelligheid en carnaval

We hebben wat in te halen en bij te praten dus veel bezoekjes aan en van vrienden en familie, gaan we net als in San Diego een vrijdagmiddag-het-is-weekend-biertje drinken en gaan we samen naar de film.

Het was heel leuk om een keer carnaval te vieren zonder draaiboek van een band, vereniging of carnavalsstichting. We konden blijven plakken daar waar het gezellig was en genoten van het mooie weer op het Hatsekideeplein, de leut en de muziek. In het zonnetje zagen we samen met onze familie een mooie optocht voorbij trekken en beleefden we een gezellige boerenbruiloft. We weten nu........met draaiboek en druk programma is het mooi carnaval vieren maar ook zonder kunnen we goed aan en genieten we niet minder (wel anders).

Luchtvracht en zeevracht arriveert

De luchtvracht met een klein deel van onze spullen uit Amerika is goed op tijd. De zeevracht heeft flink wat vertraging door een staking in Los Angeles. Bij iedere doos die open gaat denken we: 'oh ja, dat hadden we ook nog'. Veel herinneringen aan een prachtige tijd.


Dit was het dan...........de laatste blog

Veel mensen vragen of we al weer gewend zijn in Nederland, of we iets missen uit San Diego, of we niet langer hadden willen blijven, of we terug willen........
Ja, we zijn echt al weer gewend in Nederland. Het voelde al snel weer goed en thuis. Natuurlijk missen we het mooie weer en soms ook de vrijheid die we daar hadden maar hier genieten we ook weer met vrienden en familie om ons heen.

Het was meestal leuk om de blog te schijven. Het was steeds wel veel werk maar we hebben er het thuisfront goed mee op de hoogte kunnen houden en we hebben er nu zelf een mooi dagboek aan. Het was leuk om te ervaren dat heel veel mensen ons via de blog volgden en reacties plaatsten.

Groetjes,
Côlette & Armand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten